Dina Azime
About Entries


Tuesday | 8:11 PM | 0 comments

ASSALAMUALAIKUM

Selamat tengahari semua , hm harini 26 haribulan kan ?  lagi berapa hari je nak masuk tahun 2013 dan dannn selepas itu bermula la sesi persekolahan bagi semua pelajar yang masih bersekolah . Hm termasuk la dina , but tahun 2013 ni adalah tahun terakhir untuk dina di sekolah menengah tinggi  smk taman daya . Yupyup, tahun depan dina bakal menghadapi satu peperiksaan yang sangat sangat penting iaitu SPM woii yespiyeemmmmm beb , dah tak boleh da nak duduk saja-saja je dalam kelas ,  tak boleh selalu nk borak-borak kosong dgn ieja,juwana time cikgu takde/tak masuk kelas daa , kena ulangkaji laa maknanyaa ni dgn dyeorg semua nanti , haihh banyak lagi kot nk cover balik yg form 4 punyee. Tu belum masuk yg form 5 lagi especially addmath,akaun,math dgn sc , hm banyak kottttttttt nak kena study balik . Dah tak boleh lagi nak main-main sangat , kena fokus dlm kelas and kena selalu buat latihan untuk subjek yang lemah . 

Nanti kena tuition and harap-harap tuition tu dapat membantu dina dalam pelajaran terutamanya addmath la wei , susah ahh .  kau da tak boleh fail lagi dina , jgn fail jgn fail !!! kena serius sebab spm ni penting giler , 

#kalau fail , mendunglah hidup kau dina oii . Ibu ayah mesti sedih , hm kau taknak kan parents kau sedih dina ? kan dinaa kau tak nak kannn ? hmm MESTI LAH TAKNAK ! dah banyak duit dyeorg habis semata-mata nak bagi kau sekolah/tuition biar kau pandai and berjaya dalam hidup , hm kau kena bersyukur dina dgn apa yang kau ada sekarang ni ,kau bukan org susah , hm ape kau nak, ayah kau kasi , cuma satu je permintaan parents kau , dyeorg nak kau belajar betul-betul sampai menara gading biar kau jadi manusia yang lebih berjaya daripada dyeorg. kau belajar ni pon untuk sape ? untuk diri kau kan ? kalau kau berjaya, kau jugak yang untung kan ? masa depan kau pon cerah ye dakk ? parents kau cuma tumpang gembira and bagi dyeorg ape yang dyeorg buat untuk kau selama ni tak jadi sia-sia . hm berubah la dina jadi org yg lebih rajin belajar,fokus dlm kelas. Jangan kau menyesal kemudian hari sudah laa . Hm dan kau kena kurangkan text dgn jijam/berblog hm facebook mmg dah tak bukak daa pon :/ takpe jijam faham ...

hm azam baru ? hm azam lama pon tak habis buat lagi so tak payah la nak berAzam sangat k dina . Kau cuma perlu belajar betul-betul je azam kau tahun 2013 ni . Jangan asyik nak menconteng buku ke meja ke ataupun sewaktu dgn nyaa , tangan kau tu gatal tak boleh nampak pensel dgn buku/kertas kosong ataupun semua buku laa sebab kalau kau bosan , habis semua nyaa jadi bekas contengan kau . Kurangkan menconteng k dina,tak baik untuk kesihatan . Ehh ? hahaaha tkde kaitan 
Hm so ingat semua yang kau tulis ni , jgn main-main lagi . kau pon dah besorr daa .


Last Word
(Goodbye 2012 Welcome 2013)





Older Post
WELCOME (!)


O-W-N-E-R (!)

HEART-THROB!




CREDITS

Template :Ainna Fatimi
Basecode :Atin Tory
Pictures : We Heart It